O mne

hubert_cup

 

Do Slovenskej barmanskej asociácie (SkBA) som vstúpil približne rok po jej založení, čo bol pre mňa veľmi prínosný krok v mojej kariére, lebo členstvo v tejto organizácii mi umožnilo posúvať sa vpred a zdokonaľovať sa nielen profesne, ale aj spoločensky. Tu som spoznal takých úžasných ľudí, ako napr. súčasný prezident SkBA Ján Šuchta, viceprezident Ľubomír Čul, predseda sekcie Tatry Milan Šefc, predsedníčka sekcie Stred a aj výherkyňa WCC z Kapského mesta Janka Marika Karkušová, bývalý prezident SkBA Jožo Roth a mnoho mnoho ďalších. Pracoval som v mnohých renomovaných baroch v Prešove a v Košiciach.
V roku 2005 som získal licenciu lektora SkBA, čo mi umožnilo svoje dlhoročné skúsenosti a poznatky z barmanstva posúvať hlavne študentom na stredných školách so zameraním na gastronómiu a nápojovú kultúru.

Na barmanských súťažiach sa u mňa úspechy striedali aj s neúspechmi, ale snažil som sa nevynechať žiadnu barmanskú súťaž.
Najviac si cením súťaže, ktoré mi imožnili získať titul barmana roka a tým sa kvalifikovať na svetové finále WCC v Thesalonikách-Grécko, Varšava-Poľsko a Praha – Česko. Titul barmana roka som získal za rok 2005, 2010 a 2012.
Veľmi si vážim aj súťaž vo Francúzsku- Bordeaux, kde hlavným organizátorom bola legendárna likérka Marie Brizard, kde som zo všetkých barmanov celého sveta získal nádherné 4.miesto a ten legendárny drink s názvom Belle Époque je súčasťou receptúr na základnom barmanskom kurze.
Veľmi dôležitou súčasťou mojej práce je aj barmanský krúžok na Hotelovej akadémii v Košiciach, kde vychovávam ďalších svojich následovníkov v tejto nádhernej profesii barman-barmanka. Pod mojim vedením študenti košickej hotelovej získali počas štrnástich rokov mojej práce na barmanskom krúžku ohromné množstvo prestížnych cien z juniorských súťaží doma, i v zahraničí, napríklad po štyri roky sme zo súťaže Eurocup Prešov neprichádzali do Košíc bez ocenenia v ktorejkoľvek kategórii.
Pripravoval som aj koktaily na rôznych spoločenských podujatiach a prezentáciách, ako napríklad svadby, plesy stužkové, narodeninové párty a pod. Z tastingov som mal prezentácie na Whisky tastingu, Cognac tastting, Sherry wines and cocktails.
Na všetky tieto aktivity som bol nútený zaobstarať si živnostenský list s názvom firmy Drinks and cocktails.
V roku 2014 som spustil ďalšiu moju aktivitu tak potrebnú pre absolventov základných kurzov SkBA a to Vyššiu školu barmana, čo je vlastne druhý, vyšší barmanský kurz s platným osvedčením Slovenskej barmanskej asociácie, lebo kurzisti len so základným barmanským kurzom po krátkom čase ako keby strácali záujem zdokonaľovať sa v profesii a veľmi rýchlo zabúdali na mnohé dôležité informácie a praktické zručnosti z prvého kurzu.
Okrem týchto činností som mnohokrát zastrešoval aj odborné školenia barového personálu, prípravu drinkov na nápojové lístky a pod., podľa potreby klientov.

Comments are closed.